28 Nisan 2012 Cumartesi

PASTANE AÇMASI...

    Günaydın iyi pazarlar...  Şimdi size çok mu çok güzel bir açma tarifim var. Tarif sevgili Asiye yengeme ait.. Bu açma bizim ailemizde çok seviliyor. Ne zaman özel bir gün için hazırlık yapmak istesek listede hemen yerini alır. Sabah kahvaltılarına, çayın yanına çok yakışıyor. Mayalı bir hamur olduğu için taze yemek gerekiyor. Bizde zaten hiç ertesi güne kalmıyor:))) Yeğenlerim yemeye doyamıyor. Teyze lütfen bir tane dahaları hiç bitmiyor. Canlarım benim, onları iştahla yerken izlemek beni çoook mutlu ediyor. Biz iki çeşit şekil verdik siz istediğinizi uygulayabilirsiniz.







Malzemelerimiz:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya(40 gr)
1 paket kabartma tozu
 3 yemek kaşığı  toz şeker
1  tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı, akını hamurun  içine koyuyoruz..

Hazırlanışı:
  • Bir su bardağı ılık suda  mayayı yumuşatıyoruz.
  • Un hariç bütün malzemeleri karıştırma kabımızda karıştırıyoruz.
  • Daha sonra aldığı kadar unla kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • Yazın güneşli bir ortamda kışınsa kalorifer yanında en az bir saat mayalandırıyoruz.
  • Mayalandıktan sonra istediğimiz şekli veriyoruz.
  • Yağlanmış veya pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Üzerine  yumurta sarısı sürüyoruz. Arzuya göre çörek otu susam serpebiliriz.
  • 1 saatte tepside mayalandırıyoruz.
  • 180 derecede ayarladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder