30 Nisan 2012 Pazartesi

PATATESLİ ÇITIR BÖREK...

     Yeni bir haftaya merhaba.  Bu haftanın ve gelecek bütün haftaların, herkese sağlık, huzur, mutluluk getirmesini dileyerek başlıyorum  postuma:))  Çıtır çıtır bir börek tarifim var. Bu böreği de  Roma yolcusu olan kardeşim Emrah için yapmıştık. Adının hakkını veren çıtır çıtır bir börek. Yedikçe yiğesiniz geliyor. Birinin sizi durdurması lazım:))) Neyse bir an önce tarife geçeyim, ağzınızı fazla sulandırmadan:))
Ayrıca bu tarifi  çay kahve bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Ebru'ya Pastaeli ve porselen demlik etkinliğinin ev sahibesi sevgili arkadaşım Paşasofram 'a gönderiyorum. Kolay gelsin arkadaşlar...




Malzemelerimiz:
5 adet yufka
6 adet haşlanmış  patates
2 yemek kaşığı sıvıyağ
pul biber,karabiber.tuz

üzeri için :
1 çay bardağı sıvıyağ
1 şişe soda

Hazırlanışı:
  • İlk önce patateslerimizi soyup üzerini geçecek kadar suyla haşlıyoruz.
  • Haşlandıktan sonra süzüyoruz.
  • Karıştırma kabımızın içine alıp güzelce eziyoruz.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı koyuyoruz.
  • Baharatlarını ve tuzunu koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Yufkalarımızın birini alıp masaya seriyoruz. İlk önce dörde daha sonra ikiye bölüyoruz.
  • Fırça yardımıyla yufkalarımızı yağlayıp, iç malzemesinden koyup,şekilde ki gibi sarıyoruz.
  • Yağlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş tepsimize diziyoruz.
  • Tam ortasını bıçakla 2-3 cm açıyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
  • Sonra sıvı yağla sodayı çatalla çırpıp üzerlerine bolca sürüyoruz.
  • En son oarak üzerlerine arzuya göre çörek otu serpiyoruz.
  • 180 derecede ayarlanmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder