malzemeler
- büyük boy cay bardagi ile ölcün
- 1 cay bardak ay cicek yag
- 1 cay bardak margarin
- 1 cay bardak susam
- 1 cay bardak portakal suyu
- 1 cay bardak pudra sekeri
- 1 cay kasik kabartma tozu
- aldigikadar un
- bir kase susam
- 1 tane yumurtanin aki
- Margarini ilk önce eritin.
- Sivi yag,portakal suyu ve margarin bir kabin icersine koyup susami ve pudra sekerini ekleyin.
- Unu yavas ,yavas ilave edip hamuruyugurun .
- Almanlarin fincani ile ölcülüyor ben genelde yarim su bardagi olarak ölcerim malzemeleri .
- Hamuru yarim saat dinlenmeye birakin üzerini kapatip serin bir serde.
- Merdaneyle acip bicakla keserek seklini verin
- Kivam dagiliyorgibi ola bilir susam bastirarak üzerini düzleyin ki catlaklar olusmasin.
- ilk önce yumurtanin beyazina sonra susama batirin kurabiyelerinizi.
- Firin tepsisine siralayip 180 derecede pisirin.
- Cok güzel bir kurabiye bu tarifi yillardir yaparim bazen degisik meyva sularida kullana bilirsiniz portakal suyu yoksa
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder