malzemeler
- yarim kilo makarna
- 2 tane tavuk göğsü
- yarim su bardak haslanmis bezelye
- yarim su bardak haslanmis misir
- salatalik tursusu 4-5 tane
- 1 tutam dere otu
- 1 tane dolmalik kirmizi biber
- 3 yemek kasik mayonez
- 1 kilo süzme yogurt
- 100 gram ciy kirema
- tuz
- 2 ciye sarimsak
- Makarnayi ilk önce haslayip suyunu süzdürün .
- Tavuk etinide bir baska tencerede haslayip suyunu süzdürüp soguyunca dilimleyin.
- Mayanez ,yogurt ve ciy kiremayi bir güzel cirpin.
- Ben misir ve bezelyenin konservesini kullandim sudan gecirtip güzelce suyunu süzdürün .
- Salatalik tursusunu kücük küp ,küp dograyin .
- Biber kirmizi dolmalik biber kullandin kücük küp ,küp dograyion .
- Sarimsagi soyup ezin icersine tuz ve dere otunuda yikayip dograyip katip bir karistirin .
- makarnayi katin yogurtlu karisimin icersine bir karistirip servis tabagina alin .
- Üzerine misir ve kirmizi biberleri döküp servis yapin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder