26 Nisan 2012 Perşembe

LABNELİ POĞAÇA


Herkese merhaba.

Poğaçalarımı yapalı bayağı oldu ama tarifi ancak veriyorum.İlk kez yaptığım bu poğaça güzel oldu fakat sizlere tavsiyem yaptığınız gün tüketin ya da ikram edeceğiniz gün yapın,ertesi güne biraz sertleşti.
Benim ölçülerimle 44 adet poğaça çıktı.
Tarifimde hem labne hem süt vardı bende tarifi aynen uyguladım aslında süt konmasa da olur zaten labne konuyor tabii o zaman da adedi biraz daha az olur.
Hepinize güzel bir gün dileyip tarife geçiyorum.

MALZEMELER:

1 paket labne (yeşilkutu)
2 adet yumurta (birinin sarısını ayır)
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı oda ısısında margarin
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartmatozu
aldığı kadar un
içi için:
beyaz peynir
maydanoz
üzeri için:
yumurta sarısı
çörekotu
susam

YAPILIŞI:

Yumurtalardan birinin sarısını ayırıp kalanı derin bir kaseye kırın.
Labne,süt,margarin,sıvıyağ ,tuz katın.Kabartmatozunu ve unu eleyerek ekleyin.Unu azar azar katın kulak memesi kıvamına gelince eklemeyi kesin.Diğer tarafta peynir ve maydanoz karışımını hazırlayın.Hamurdan küçük bir mandalina kadar parçalar koparıp avucunuzda çay tabağı büyüklüğünde açın iç malzemeden koyup şekildeki gibi kapatın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpin.200 derecede kızarana kadar pişirin.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder