19 Nisan 2012 Perşembe

PEYNİRLİ PRATİK POĞAÇA...

         Bizim evde, en özel kahvaltı pazar sabahı yapılandır. Bütün aile bir arada güzel sohpet eşliğinde kahvaltımızı yaparız. Bu özel günün sofrasını da özel hazırlamaya gayret ederiz. Pazar kahvaltılarınız için çok pratik lezzetli bir tarifim var. Hamuru yoğurup fırına atıyoruz. Biz sofrayı hazırlayana kadar poğaçalarımız da çoktan pişmiş oluyor. Sıcak sıcak afiyetle yiyoruz.



Malzemelerimiz:
yarım paket eritilmiş margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta(sarısı üstüne sürülecek akı hamurun içine koyulacak)
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı az yağlı beyaz peynir
üstüne serpmek için susam ve çörek otu

Hazırlanışı:
  • İlk önce margarini eritiyoruz.
  • Karıştırma kabımıza alıyoruz. Yoğurdu ve sıvı yağı koyarak güzelce karıştırıyoruz.
  • Yumurta akını, tuzunu ve çatalla ezdiğimiz peynirimizi de koyuyoruz.
  • Son olarak kabartma tozunu ve aldığı kadar unu koyarak, elimize yapışmayacak şekilde kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
  • İçine sevgimizi katmayı ihmal etmiyoruz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  • Pişirme kağıdı serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize diziyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun. Sevgiler....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder