Hamuru icin malzeme
- 2 tane yumurta
- yarim su bardak süt
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tane yas maya
- 3 yemek kasik toz seker
- aldigi kadar un
ic malzeme
- sürtülmüs mor hashas yaklsik bir su bardak
- yarim su bardak toz seker
- yarim su bardak cekilmis ceviz
- 5 yemek kasik ay cicek yag
- 5 yemek kasik süt
hazirlanisi
- Ilk önce hahurunuzu yumusak yugurun .
- Hamurunuzu üzerini kapatip yarim saat mayalanmaya birakin .
- Bir kabin icersinde süt ,seker ve ay cicek yagi cirpin .
- Hashasi ekleyip devam cirpin .
- Mayalanmis hamuru 2 parcaya bölün.
- Tezgahin üzerine yag damlatip hamurunuzu merdaneyle acin.
- Önce hashasin yarisini sürün bir kasik yardimi ile .
- Hashasin üzerine cekilmis cevizin yarisini serpistirin.
- Bir uc kisimdan baslayip rulo yapin.
- Bir parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin .
- Diyer kalan hamurada ayni islemi yapin .
- Ben üzerine hic bir sey sürmedim 180 derece firinda üzerleri hafif pembelesen deyince pisirin.
- Bu tatliyida misafirlerime cikolatali eriklerin yaninda hazirladim .
- Afiyetler olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder