8 Şubat 2012 Çarşamba
TEK KİŞİLİK PASTACIKLAR
Hayırlı günler arkadaşlar bizim evde soğuk algınlığı kol geziyor bu senede geldimi gitmek bilmiyor hastalıklar Rabbim beterinden korusun....
İyileşmem için dinlenmem gerekiyor bende oldum olası oturmayı hiç ama hiç sevmiyorum pcde vakit geçiriyorum ......
Bugünde pratik ve lezzetli bir tarif vermek istiyorum..Şekil olarak Şefika arkadaşımda gördüğüm pandispanya hamurunuda her zaman memnun kaldığım tarifimi uyguladım.
Malzemeleri hepimizin evinde olan kolay bulunan malzemeler....
2 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
Yarım çay bardağı kadar sıcak süt
Yarım su bardağı un
2 yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
Yarım paket kabartma tozu
Marmelat ,çikolata
Yumurta sarıları ve akları ayrılır....Yumurta akları bir çimdik tuz ve bir iki damla limon suyuyla çırpılmaya başlanır köpüklenmeye başlayınca şekerin yarısı ilave edilir...Krem şanti kıvamına gelince çırpma işlemi bırakılır...
Yumurta sarıları kalan şekerle şeker eriyene kadar iyice çırpılır daha sonra sıcak süt ilave edilir çırpmaya devam edilerek elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilir.Un karışacak kadar çırpılıp bırakılır....
Yumurta aklarını öldürmeden dikkatlice çırpılmış unlu karışıma tel çırpıcıyla çırpmadan yavaş yavaş yedirilir.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ortalama yarım yemek kaşığı kadar hamurdan tepsiye aralıklı olarak yayılır...Eşit büyüklükte yapabilirsek sonuç daha iyi olur piştikten sonra iki hamuru birbirine yapıştaracağımız için..
Hamuru tapsiye yayarken aralıklı olarak koyun ve kaşıkla biraz yayın hamur oldukça kabarıyor...
Piştikten ve pastacıklarımız soğuduktan sonra aralarına marmelat veya eritilmiş çikolata sürülür üzeri eritilmiş çikolatayla süslenir..
Tarifimi Porselen demlik ve Çay kahve etkinliğine gönderiyorum arkadaşlarıma kolaylıklar diyorum...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder