9 Şubat 2012 Perşembe

Tavuklu Börek



Malzemeler:
  • 6 adet hazır yufka,
  • 2 adet tavuk göğüs eti,
  • 6 adet kemiksiz incik,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet domates,
  • 3 adet sivri biber,
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası,
  • Tuz, karabiber, susam, çörek otu,
İçinin sos malzemesi:
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı,
  • 1/2 su bardağı yoğurt,
  • 1/2 su bardağı süt,
  • 2 adet yumurta,
Yapılışı:
  1. Tavuk etlerini küçük küçük doğrayın suyu azalıncaya kadar pişirin. Sonra sıvı yağı, doğradığınız soğanı biberi, domatesi ve  salçaları ekleyin suyunu çekinceye  kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberi ekleyin karıştırın. 
  2. Sos malzemelerini çukur bir kabın içine alın ve çırpın.
  3. 1 tane yufkayı serin üzerine hazırladığınız sosu sürün, ikinci yufkayı üzerine serin, 12 veya 16 eşit parçaya kesin. 
  4. Geniş kenarına harçtan koyup sigara böreği gibi sarın. Fırın tepsisine dizin, üzerine sostan sürün, susam çörek otu serpin. 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder