malzemeler
- 1 su bardak yoğurt
- 1 su bardak su
- 1 su bardak sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 yemek kaşığı maya ((kuru maya ))
- 1 çay kaşık mahlep
- 6 su bardak un
Pekmezli su için
- 1 su bardak su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- susam
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersine malzemelerinizi katip yumusak bir hamur yugurun .
- Yaklasik yarim saat mayalanmaya üzerini kapali bir sekilde birakin.
- Hamur mayalandıktan sonra iki tane ceviz büyüklüğünde parça alıp ,ikisinide Hamurunuzu 4 bezeye ayirin bezeleri cubuk gibi uzatın acuc icerinizde tezgahin üzerinde ki hamurunuzu .
- Bu uzunlamasina parmak kalinligindaki hamurlari esit sekilde kesip .
- 2 tane uzun hamuru birine dolayarak uçlarını birleştirin simit şekli verin.
- Bir kasenin icersinde pekmezi 1 su bardağı suyla karıştırın.
- Hazirlamis oldugunuz simitlerinizi bu suya batırın.
- Sonra simitleri susama batırın.
- Firin tepsine simitleri siralayin.
- Tepside aralikli döseyin yaklasik 15 dakika kadar mayalansinlar önceden isitilömis 175 derece firinda pisirin .
- Malasif ben hamurrumu yani cubuklari kisakestigim icin benim simitler simide benzemediler .Arkadaslarim cok beyendiler kivami ve lezletti cok güzeldi görüntü haric .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder