8 Şubat 2012 Çarşamba
kıymalı karnabahar
Karnıbahar, ya da doğru söylenmesi gereken ismiyle karnabahar sebzesi etli pişirilebilir. Karnabahar yemeğini etli yaparken, et olarak kuşbaşı et veya kıyma kullanılabilir. Kıymalı yapılan karnabahar yemeği üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri gezdirilerek fırında pişirilebilir. Karnabahar yemeğini nasıl yaparsanız yapın, kullanacağınız et veya kıymanın orta yağlı olması yemeğin lezzetini katlayacaktır. Sultan, kıymalı karnabahar yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.
Neler Lazım
bir orta boy karnabahar
dört kaşık sıvı yağ
200 gr. dana kıyma
bir soğan
bir kaşık salça
karabiber, tuz, su
Yapılması
karnabahar dallarını koçanından ayırın, yıkayın ve süzün,
soğanı yemeklik doğrayın
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine kıymayı katın kavurun
ardından salçayı katın, kavurun
üzerine 1 bardak su, karabiber ve tuzu ilave edin karıştırın
ağır ateşte kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin
karnabahar dallarını tencereye dizin
üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 bardak sıcak su ilave edin
ardından kıymayı üzerine yayın
tencereyi bir kez fokur fokur kaynatın, kapağı kapayın
ağır ateşte 50 dakika süre ile pişirin ve ocaktan alın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder