10 Şubat 2012 Cuma

KIYMALI BAMYA

Yazın en sevdiğim sebzelerdendir bamya kışın da derin dondurucular sağolsun.İyi ki var bu derin dondurucular yazın at sebzeyi kışın çıkar çıkar pişir.Bizde bamyayı yazın koymuştuk
hafta içi de çıkarıp pişirdik.

MALZEMELER:

250 gr.bamya
150 gr.kıyma
1 adet kurusoğan
1 adet domates
1/2 limonsuyu
1/2 çaybardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
tuz
su

YAPILIŞI:

Öncelikle bamyaları derin dondurucuya nasıl koyduğumu anlatayım.Direkt koymaktan bu şekilde yapmak çok daha lezzetli oluyor.Bamyaları yıkayıp süzün başlarını külah şeklinde kesin.Bir kaseye iki domatesi soyup rendeleyin içine yarım limon sıkıp bamyaları katıp hepsini harmanlayıp poşetleyip derin dondurucuya atın.Pişireceğiniz zaman çıkarın.Yağları tenceye alın küp küp doğranmış soğanları ve kıymayı biraz kavurun.Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyin biraz soteleyin.2,5 su bardağı su koyup içine yarım limon sıkıp kaynamaya bırakın.Su kaynayınca derin dondurucudan çıkan domatesli bamyaları ekleyin.Tuz ilave edin pişmeye bırakın suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.Bamyalar yumuşayınca pişmiş demektir altını kapatın.
Afiyetolsun.
Herkese hayırlı cumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder