8 Şubat 2012 Çarşamba

Katlı Çiçekli Kurabiye

TARİF NO:23
 Arkadaşıma,Çay Kahve Bahane Etkinliğimize gönderdiği tarif için çok teşekkür ediyorum ve sevgilerimi sunuyorum. Onun birbirinden güzel tariflerini görmek isterseniz Dilek Hanım'ın Mutfağı'nı tıklayabilirsiniz.



MALZEMELER

*1 paket oda sıcaklığında margarin( 1 sb fındık yağıda kullanabilirsiniz)
*1 fincan sıvıyağ
*3 yumurta(birinin beyazını yapıştırmada kullanın.)
*1 sb pudra şekeri
*1 sb nişasta
*2 sb un
*1 paket kabartma tozu
*2 yemek kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

Kakao hariç diğer malzemeleri karıştırıp çok yumuşak bir hamur tutuyoruz.
( unun yarım su bardağını koymuyoruz hamuru ikiye bölüp kakaoyu kattıktan sonra unu ilave ediyoruz.)
Hamuru ikiye bölüp yarısına kakao ilave ediyoruz.
Hamurdan misket büyüklüğünde iki renk hamurlar yuvarlıyoruz.
Hamurun bir kısmıylada merdaneyle yuvarlak tabaklar yapıyoruz.
Hamurun tabanına fırçayla yumurta beyazı sürüyoruz.
Sonra fotoğraflardaki gibi kat kat çiçekleri oluşturuyoruz.
Tabi her katta yumurta beyazı sürüyoruz.
Katlı çiçek kurabiyemizi kek kalıbına yerleştiriyoruz.
170 derecelik fırında pembeleşenedek pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder