12 Şubat 2012 Pazar

Galeta Unlu Tatlı

Bu tarifimi "72.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili guloannemutfakta ya gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar diliyorum
Malzemeler
Keki İçin

 3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağu galeta unu
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kreması için

 1 litre süt
1 su bardağı mısır nişastası
4 çorba kaşığı şeker
1 poşet toz kremşanti

 Şerbeti için

 1 su bardağı şeker
2 su bardağı kaynar su
şerbet kaynatılmadan hazırlanacak

Hazırlanışı

 Yumurta ve şeker karıştırma kabına alınır köpürene kadar çırpılır.
Ardından sıvıyağ eklenir karıştırılır.
Galeta unu,ceviz,vanilya ve kabartma tozu eklenir ve iyice karıştırılır.
Hazırlanan karışım yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltılır önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
2 su bardağı kaynar su ve şeker bir kaba alınır şeker eriyene kadar karıştırılır ve soğutulur.

Kreması için
 Süt,şeker ve nişasta tencereye alınır iyice çırpılır kaynayana kadar karıştırarak pişirilir.
Muhallebi kaynayıp koyulaşınca ocaktan alınır 1-2 dakika mikserle çırpılır ılınmaya bırakılır.
 Pişen kek fırından alınır ilk sıcaklığı çıkınca üzerine hazırlanan ve soğutulan şerbet gezdirilir.
 Ilınan kremeya 1 poşet toz kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır kekin üzerine krema yayılır.
Bir gece dolapta bekletilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder