FANTA PASTASI .......... Fantakuchen
malzemeler hamuru icin
- 4 tane yumurta
- 300 gram toz seker
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak fanta
- 300 ml un
- yarim paket kabartma tozu
malzeme orta kismi icin
- 4 tane elma
- 2 cay kasik tarcin
- 4 yemek kasik toz seker
üzerinin kiremasi icin malzemeler
- 600 ml ciy kirema ((3 paket ciy kirema ))
- 3 tane sane sIkilastirici ((3 paket Sahnesteif ))
- 3 tane schmand ((ekşi kremaolarak geciyor türkcesi )))
- 3 paket vanilya seker
- 4 tane yumurta ,fanta ve yagi ilk önce cirpin sekeri ilave edip devam cirpin .
- Vanilya, unu ve kabartma tozunu katip cirpin mikserle .
- Firin tepsinine pisirme kegidi koyup hamurunuzu dökün üzerine .
- 180 derecede pisirin yaklasik 20 25 dakika kadar
- Elmalarin kabuklarini soyup rendeleyin suyuna cekinceye kadar kavurun teflon tavanin icersinde.
- Tarcin ve sekerinizi katip bir karistirin seker eriyince sogumaya birtakin.
- Ciy kirema ve sIkIlasciriciyi cirpin.
- Türkiyedeki kirem santiyide kulana bilirsiniz .
- Diye malzemeleride ekleyip cirpin .
- Buz dolabinda yarim saat birakin .
- Kekiniz firindan cikartinca sogumaya birakin .
- Soguyunca elmali karisimi kekin üzerine yayin .
- Buz dolabindaki kiremayida elmalarin üzerine yayin .
- Kiremanin üzerine tarcin ve kakao yu eleyin .
- Afiyetler olsun ben bu pastayi misafirlarim icin hazirladim cok hafif ve leziz bir pasta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder