10 Şubat 2012 Cuma

ÇİKOLATALI RULO PASTA



 Oğlum, gelinim ve küçük kızımın doğum günleri biribirine çok yakın bende ani bir kararla onlara bir pasta yapmak istedim farklı şeyler tasarlıyordum ama  hava şartları yüzünden dışarıyada çıkamadım evde  malzemelerim kısıtlı olduğundan ancak  bu pasta yı hazırlayabildim
 MALZEMELER:

6 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un ,
1 fincan kakao
1 fincan ılık su
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz
KREMASI:
4 bardak süt
2 kaşık nişasta
2 kaşık un
6 kaşık şeker
vanilya 
ÜZERİNE
1 su bardağı süt 
1 paket kakao 25 gram
1 poşet kremşanti
keki ıslatmak için bir su bardağı portakal suyu
YAPILIŞI:
Oda ısısındaki yumurta,şeker ve tuz mikserle köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır.1 fincan ılık su konup çırpmaya devam edilir,un ve kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir büyük fırın tepsisine pişirme kağıdı serilip hamur ince bir tabaka halinde dökülüp 175 derecede 15 dakika kadar pişirilir.Fırından çıkınca sıcakken kağıt yardımıyla rulo yapılıp bir süre soğuması beklenir.krema malzemeleriyle krema pişirilip ateşten alınır ılınması beklenir, ılık haldeyken açılan rulonun içerisine sürülür,  üzerine krem şantinin yarısı da sürülüp iyice yayılır, damla çikolata serpiştirilir tekrar rulo yapılır. Kalan krem şanti  üzerine sürülüp süslenir dolapta biraz bekletilip servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder