malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1su bardak nisasta
- 1,5 su bardak un
- yarim su bardak ay cicek yag
- yarim su bardak portakal suyu
- 1 su bardak süt
- 1 tane kabartma tozu
- 1 cay kasik karbonat
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak toz seker
- yarim su bardak siyah cikolata kiriklari
- 3 yemek kasik kakao
üzerinin sosu icin
- 100 ml ciy kirema
- 2 yemek kasik kakao
- 1 yemek kasik ay cicek yag
üzerine
- beyaz cikolata kiriklari
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde yumurta yag ,süt ve portakal suyunu ,sekerle birlikte cirpin .
- Cikolata haric diyer malzemeleride katip cirpin.
- Kekin kivam cok koyu olmasin ununu kendiniz ayarlayin bazen bardak lar bile fark edebiliyor.
- En son cikolata kiriklarini icersine ilave edip kasikla karistirin
- Üzerinde kullanmis oldugum beyaz cikolatanin kara cikolatayi kekin icine kullandim.
- Bor camin icersine hamuru döküp 175 derece firinda pisirin.
- Kek firinda cikartinca ilik olsun kürdan batirin bazi yerlerine sosu icersine ceksin diye .
- Ciy kiremaya kakao ve yagi katip cirpin iyicene kek ilik olunca üzerine dökün .
- Beyaz cikolatayi enson kekin üzerine dsoguyunca serpistirip dilimleyin .
- Cok güzel bir kek afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder