8 Şubat 2012 Çarşamba
Bayat Ekmek Tatlisi. ( Bread and Butter Pudding )
Bayat Ekmek Tatlisi. ( Bread and Butter Pudding )
Malzemeler.
30 gr. tuzsuz tereyag.
3 yumurta.
8-9 dilim kare kare tost ekmegi ( mumkunse 1-2 gunluk bayatlamis ekmek olsun )
yarim su bardagi kuru uzum.
300 ml. krema.
250 ml. sut
1 su bardagindan 1 parmak eksik seker.
1 cay kasigi vanilya puresi ( normal vanilya paketi de olur )
4 yemek kasigi kayisi receli.
3 yemek kasigi limon suyu.
Yapilisi.
Firina girecek oval veya kare kalibinizi 30 gr, tereyagiyla her tarafini guzelce yaglayin.
Kare ekmek'leri ilk ucgen seklinde, ucgen dilimleri tekrar ucgen gelecek sekilde kesin.
Yaglanmis kaliba ucgen dilimleri ust uste binecek sekilde tum kaliba dizin.
Yumurta, krema, sut, seker ve vanilyayi cirpma teli ile iyice cirpin.
Kaliba dizili ekmeklerin uzerine sivi karisimi heryerini islatacak sekilde gezdirin.
Yarim su bardagi kuru uzumu heryerine gelisi guzel serpistirin.
Bu sekilde ekmeklerin sivi malzemeyi cekmesi icin en az 30 dakika bekletin.
Firini 180 dereceye ayarlayip kalibi buyukce bir tepsinin icine alin.Altta kalan tepsinin kenarindan kaynamis suyu kalibin yarisina gelecek kadar doldurun.
Tepsiyi yavasca firina verin bu sekilde yaklasik 45-50 dakika ustleri kizarana kadar pisirin.Arada kontrol edin puding'in ortasi hafif salladiginizda sivi kivamda olmasin.
Kucuk sos tenceresinde 4 yemek kasigi kayisi receli ve limon suyunu hafif ateste bir miktar isitin.Pisen pudingi firindan alin, hafif isinmis limon sulu kayisi recelini bir kasik yardimi ile ust tarafina guzelce sur un.
Not.
Kare ekmek yerine normal ekmek de olur.Kuru uzum yerine herhangi istediginiz bir kuru veya taze meyve cesidi de kullanabilirsiniz.
Bu kit'ada cok sevilerek yenen bir tatli cesididir.Genellikle hafif ilik tuketilir.
Tarif Australian Womans Weekly Dessert kitabindan yapilmistir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder