Malzemelerimiz:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı fındık veya ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Hazırlanışı:
- İlk önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
- Daha sonra diğer bütün malzemeleri koyup kaşıkla yada elimizle karıştırıyoruz.
- Güzelce yağlanmış küçük boy kek kalıbımıza döküyoruz.
- Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz.
- 180 derecede yaklaşık 40 dakika üstü kızarana kadar pişiriyoruz
- Ufak bir püf noktası vereyim. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder