11 Nisan 2012 Çarşamba

YILDIZ'IN TARÇINLI HAVUÇLU KEKİ...

     Bu keki kız kardeşim Yıldız bugün gelen misafirlerine yapmış. Bize de getirdi. Misafirlerinin keki çok beğendiğini söyledi. Sizin için fotoğraflayıp  tarifini aldım. Kokusu o kadar  güzeldi ki fotoğraflarken tırtıklamamak için kendimi zor tuttum. Yapması kolay tadı enfes bir tarif. Kısıtlı zamanda çabucak yapabileceğiniz bir lezzet :)))

Malzemelerimiz:
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı fındık veya ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Hazırlanışı:
  • İlk önce yumurta ve şekeri mikserle çırpıyoruz.
  • Daha sonra diğer bütün malzemeleri koyup kaşıkla yada elimizle karıştırıyoruz.
  • Güzelce yağlanmış küçük boy kek kalıbımıza döküyoruz.
  • Kalıptan kolay çıkması için yaptığımız işlemleri buradaki önemli not kısmını okuyup uygulayabilirsiniz. 
  • 180 derecede yaklaşık 40 dakika  üstü kızarana kadar pişiriyoruz
  • Ufak bir püf noktası vereyim. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın kürdan temiz çıkarsa kekiniz pişmiş demektir.

Afiyet  olsun. Sevgiler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder