Bu tarifimiz Çay Kahve Bahane etkinliğinin yeni ev sahibesi sevgili arkadaşım Marifetane Hatice'ye gitsin. Afiyet olsun canım:))
Malzemelerimiz:
1 kg taze yufka (5 yaprak)
1 kg mantar
2 adet orta boy soğan(yemeklik doğranmış)
3 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça(ben biber kullandım)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, pulbiber,karabiber
üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- İlk önce mantarlarımızı bir güzel yıkıyoruz.
- Üzerini geçecek kadar suyla,kaynadıktan sonra beş dakika kadar haşlayıp süzüyoruz.
- Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanlarımızı üç yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayla hafif kavuruyoruz.
- Daha sonra küçük küçük doğranmış biberlerimizide koyarak kavurmaya devam ediyoruz.
- Küp küp doğradığımız domateslerimizi de içine katıyoruz.
- Haşlayıp süzdüğümüz mantarlarımızıda ekleyerek güzelce kavuruyoruz.
- En son olarak tuzunu ve baharatlarını koyarak güzelce karıştırıp ocaktan alıyoruz.
- Yufkamızı tezgahımıza serip dörde bölüyoruz. Her birine bir tatlı kaşığı yağ döküp ,fırça yardımıyla her tarafına sürüyoruz.
- Hazırladığımız mantarlı harçtan ortalarına 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
- Kenarlarını katlayıp sarıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı ihmal etmiyoruz.
- Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 dercede hazırladığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder