1 Nisan 2012 Pazar

LAHANA ÇORBASI


Uzun zamandır sıra bekleyen bir tarif daha. Arkadaşlarım kendi yöresel çorbanı ne zaman ekleyeceksin diye sormasalar belkide daha bekleyecekti bu tarifde.
Gerçi bizim evde pişen lahana çorbası biraz değişikliğe uğrayıp sebze çorbasını andırıyor ama olsun. Orjinal tarifinde salça yoktur mesela. Kapya biberi, havuç da tabiki. Biz bazen eldekileri değerlendirmek adına için küp kabak, bezelye bazen artan bir pilav vs ekliyoruz çorbamıza. Bence bu hem lezzetini artırıyor hem besleyiciliğini. Bu şekilde akşamları sadece bir kase (ama büyük boy) çorba ile kalktığımız çok olmuştur sofradan. Eğer iç yağ ile surununuz var ise kullanmadan da yapılabilir.
denemek ister iseniz işte benim lahana çorbası tarifim.

MALZEMELER
1 Demet karalahana

2 Çorba kasığı tereyağı
1 Çorba kaşığı biber salça sı
1 adet küp doğranmış havuç
2-3 adet ince kıyılmış kapya biberi
1-2 çorba kasesi haşlanmış barbunya fasülye yada kuru fasülye
1-2 çorba kasesi haşlanmış mısır tanesi
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber ,pulbiber
2-3 Çorba kaşığı mısırr unu
Seviyorsanız arzuya göre içyağ


Lahana yaprakları yıkadıktan sonra ince şeritler halinde doğrayalım.
Eğer şeritler uzunsa olacak ise lahanaları önceden diklemesine ikiye kesip o şekilde kıyalım.
Tencerede tereyağını eritelim ve sıcak suyu dökelim. Lahanaları, fasülyeyi, mısırı, biberi, havucu suya ilave edip lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. 
Lahanalar yumuşamaya başlayınca mısır ununu bir yandan serpip biryandan karıştırarak çorbaya yedirelim.
Ayrı bir yerde çok az sıvı yağda iç yağını eritelim. Pul biber ve salça ekleyip karıştıralım.

Mısırlar pişip iyice çorba ile özleşince içyağlı salça karışımını ekleyelim.
En son tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder