1 Nisan 2012 Pazar

KLASİK BİSCOTTİ

İlk biskotti denemem. Bence gayet başarılıydı. Orjinal tarifinden biraz unu ve şekeri azaltarak yaptım. Ama şekeri kısmasamda olurmuş Bu nedenle şeker oranını yazarken tarife sadık kaldım. Denemek isterseniz damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz tabiki. ayrıca biraz fındık, fıstık, ceviz de hiç fena durmazmış bence. Artık bir sonraki yapışımda işallah.
Ha bu arada içi pişmez kuru kalır gibi bir şüpeniz olmasın. Gayet güzel pişiyor. Eğer içi biraz yumuşak kalırsa zaten ikinci pişirmede o sorunda hallolur sorun etmeyin.
Tarif yine"Beyaz Fırından Yeni Çıkmış KURABİYELER"kitabından alınmıştır.

MALZEMELER

170 gr oda ısısında küp doğranmış tereyağı
1+3/4 cup şeker
¼ tsp karbonat
¼ tsp kabartma tozu
4+1/2 cup un
1 adet portakalın kabuğunun rendesi
4 adet yumurta


Tereyağını ve toz şekeri karıştırma kabına alıp tereyağı yumuşayıncaya kadar karıştıralım.
Kabartma tozu, un karbonatı karıştırıp eleyelim.
Yumurta ve portakal kabuğu rendesini tereyağlı karışıma ekleyip bir yandan yoğurmaya devam edelim.
elenen malzemeleri azar azar ekleyip yedirelim. Eğer hamur yeterince sertleşmedi ise(yumurtaların büyüklüğüne göre un miktarı değişir) un ilave edelim.
Hamuru hafif unlanmış tezgahta rulo şeklinde 7-8 cm eninde 30 cm boyunda şekil verelim.
fırın tepsimize yağlı kağıt serip hamuru üzerine alalım.
Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında biscottileri 30 dakika pişirelim.
Tel ızgara üzerine pişen hamuru alıp verev şekilde bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
Tepsilere biscotti dilimlerini dizip önlü arkalı 5 er dakika daha pişirip kurutalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder