Geçen hafta sonu İstanbul'da hava malum yağmurluydu:))) Erkek kardeşim abla bir fındıklı kek yap da ılık ılık yiyelim dedi. Yağmur manzarası eşliğinde çayla birlikte ılık kekimizi yedik:)) Çok güzel bir kek oluyor. Denemenizi tavsiye ederim:)))
Malzemelerimiz:
3 adet yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardapı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Hazırlanışı:
- İlk önce yumurta ve şekeri mikserle beş dakika kadar çırpıyoruz.
- Mikserin uçlarını çıkarıyoruz.
- Daha sonra sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip çıkardığımız uçlarla elimizle çırpıyoruz.
- Kabartma tozunu karbonatı koyuyoruz.
- Unu azar azar çok fazla akışkan olmayacak bir kıvama gelene kadar ekliyoruz.
- Mikser ucuyla elimizle güzelce karıştırıyoruz.
- En son olarak un bulayıp karıştırdığımız fındıklarıda koyup karıştırıyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- Yağladığımız büyük boy kalıbımıza döküyoruz.
- İlk 40 dakika 150 derecede daha sonraki 10 dakikada 180 derecede fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
- Pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyoruz. Kürdan temiz çıkarsa kekimiz pişmiş demektir
- Piştikten sonra fırından çıkarıp hemen servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkarıyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra dağılmaması için tırtıklı bıçakla kesiyoruz.
Keki çırpmaya başlamadan önce yarım yemek kaşığı margarini kalıbın içine koyuyoruz. Ocakta eritiyoruz. Fırçayla her tarafına güzelce yağı sürüyoruz.Kalıbı buz dolabına koyuyoruz. O arada keki hazırlıyoruz.
Kalıbı dolaptan çıkartıp içine 1 yemek kaşığı un koyuyoruz. Elimizi değdirmeden kalıbı sallayarak her yerine unu buluyoruz.
Sonra kalıbı ters çevirip tezgaha hafif vurup unları silkeliyoruz. Sonra üzerine hamurumuzu döküyoruz.
Bu söylediklerimi uygularsanız kekiniz kesinlikle dağılmadan çıkacaktır.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder