Bir sene ara verdigi yemek dersine busene tekrar basladi..Bu pastayi yemek dersinde kendisi yapmisti sene basinda.Gelen misafirler ve aile bireylerinin cikolata tutkusu bu pastayi tekrar yapmamiza vesile oldu..
Normalde cikolatayi cok sever ama pastalarda tercihi meyvelidir..Kendi dogum gununde onceligi ev ahalisinin tercihinden yana kullandi kizim :)
Pasta cikolata haricinde sade sekilde de yapilabilir..Yapilisindan bir gun sonra kahve aromasi ve lezzeti daha yogun hissediliyor yerken.
MALZEMELER
2 cup su
2 cup seker
250gr tuzsuz tereyag (kup kesilmis)
1/2 cup kakao (ben dark kakao kullaniyorum)
1 cay kasigi karbonat
4 yumurta
1 paket vanilya
3 cup mayali un (siz 1 paket kabartma tozu kullanabilirsiniz)
IC KREMASI
1 dolu yemek kasigi nescafe
300gr krema
2 yemek kasigi seker
fazla degil kahveyi hafif islatmak icin sicak su..
kahve haric krema ve sekeri yuksek devirde sertlesene kadar mikserleyin.
koyulasinca islatilmis kahveyi ekleyip tekrar cirpin ve kullanana kadar buzdolabina kaldirin.
USTU ICIN CIKOLATALI GANAJ
2/3 cup krema
200gr dark cikolata (sutlu de kullanabilirsiniz)
bir miktar erimis beyaz cikolata
biz minik yumurta cikolatalariyla susledik (siz kendi zevkinize gore susleyebilirsiniz)
Kucuk bir sos tenceresinde kremayi isitin..isinan kremanin icine cikolatalari ekleyip
surekli karistirarak birbirine butunlestirin malzemeyi..
Hazir olan ganaji sogumasi icin bir kenara alin..
YAPILISI
2 cup su, seker ve kucuk dogranmis tuzsuz tereyagini kucuk bir tencereye koyun
Kisik ateste yag eriyene kadar karistirin.Yag eriyince kakao ve 1 cay kasigi karbonati ekleyin.
Iyice karistirin malzemeleri ve tencereyi ocaktan alin ilinmaya birakin bir kenarda.
Cirpma kabina yumurtalari ekleyin ve iyice cirpin mikserde
Kakaolu karisimi ekleyip tekrar cirpin.
En son un ve vanilya'yi ekleyip iyice cirpin tekrar.
Hafif yaglanmis 30cm'lik kelepceli kaliba tum malzemeyi guzelce dokun.
On isinmis 180 dereceli firinda yaklasik 1 saat kadar pisirin..arada kontrol edin pisip pismedigine firin ayarlari farkli olabiliyor..
Pisen keki tel izgara uzerine alin ve iyice sogutun.
Sogumus olan keki kalibindan cikarin....Kek yuksek hacimli bir yapiya sahip oluyor pisince.
Iki ve ya uc pata rahatlikla ayrilabilir..ben iki pat kullandim..
Kek kendinden nemli bir yapiya sahip islatmaya gerek duymuyor.
Ilk pati servis tabagina alin ve kahve aromali kremayi duzgunce yayin her tarafina.
Ikinci pati yavas hareketlerle kremanin uzerine kapatin.
Onceden hazirladiginiz cikolatali ganaj ile pastanin her yerini guzelce sivayin..
Tarifte de ganaj duzgun surulmemisti hatta farkli sekilde surulmustu biz beceremedik kizimla :)
Bir miktar beyaz cikolatayi eritin ve sikma torbasina doldurun..yagli kagit uzerine degisik sekiller yapabilirsiniz ve pastanin uzerini susleyebilirsiniz...uzeri suslemek tamamen zevkinize kalmis :)
Pastanin dilim fotografini cekemedim..aksam yemeginden sonra servis edildi kalabalik oldugumuzdan ertesi gune cok ince bir dilim kaldi..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder