Elif, gencecik bir anne iki çocuğu olduğu halde çok yoğun şekilde aktif.. O ki benim takdir ettiğim bir anne, avrupanın göbeğinde inandıklarının arkasında dimdik duran ve onlar için ciddi savaşlar veren bir anne o.. Hoca hanım kendisi, gerçekten de takdir ediyorum bu ortamda dim dik ayakta duruyor evi ve çocuklarından kalan zamanda kadınlara ve çocuklara kuran dersleri veriyor cemiyetlere katılıyor birde üzerine evde misafir ağırlıyor benim genç arkadaşım kocaman bir maşaAllah'ı hak ediyor değil mi?
Elif'in masasında birbirinden lezzetli çeşitler ve tabiki de klasik kahvaltılıklar vardı.
küçük kahvaltı simitleri
malzemeler
1 pk yaş maya
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ılık süt
3 ym kaşığı şeker
2 yumurta
aldığı kadar un
tuz
Ilık sütün içinde yaş mayayı ezip eritin diğer malzemeleri de ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun 40 dk. kadar mayalandırın. Cevizden biraz büyük parçalar koparın elinizde yuvarlayın masanın üzerine koyarak elinizle yuvarlayarak uzatın etrafında bir iki çevirerek uçlarını birleştirin. Az su ile açtığınız pekemeze batırın sonra susama bulayın. 220C fırında pişirin.
bu güzel simitleri çay kahve bahane tekinliğine ev sahipliği yapan marifetane ve porselendemlik çay saatine ev sahibeliği yapan paşasoframa yolluyorum kolaylıklar diliyorum..
peynir tabağı, sunumu çok hoştu
fırında kaşar peynirli mantar
masada herkez tarafından çok beğenildi
1 kilo mantar
1 tane kuru soğan
3 ym kaşığı zeytinyağ
200 gr rende kaşar peyniri
karabiber
tuz
Mantarları temizleyip enlemesine kıyın, soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin. Üzerine mantarları ekleyin suyunu salıp çekene kadar soteleyin karabiber ve tuzla tatlandırıp fırın kabına alın üzerine peynirleri serpip 220C fırında peynirler eriyene kadar tutun. Sıcak olarak servis yapın..
Sevgili arkadaşım bu tarifi ramazan da iftar sofralarına sık yaptığını ve iki tane büyük güveçte yapıp masaya o şekilde getirdiğini söyledi.. Bencede güzel fikir..
ıspanaklı peynirli tepsi böreği
bol yeşillikli patates salatası
içinde atom salata, maydonoz, kırmızılahana, taze soğan, pulbiber vardı
hımmm nefis kıymalı pideler..
ıspanak borani
1 poşet ıspanak (500 gr)
1 tane kuru soğan
yarım kilo yoğurt
karabiber
2 diş ezilmiş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağ
tuz
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin üzerine temizlenmiş ve ince kıyılmış ıspanağı ekleyin beraber kavurun. Tuz karabiber ekleyip ocaktan alın. Soğudu zaman sarımsaklı yoğurdu dökün karıştırın tuzunun kontrol edin servis tabağına alın..
sonra üzerine toz kırmızı biber serpildi yada 1-2 ym kaşığı zeytinyağında biberi kızdırarak üzerine gezdirebilirsiniz..
ananas ve çilek sunum çok hoş..
yemekten önce tatlı yemenin sünnet olduğunu bir kez daha bizlere hatırlattı kendisi..
Aklıma çinliler geldi onlarda tatlıyı yemekten önce yerler.. mideye o şekilde iyi gelirmiş..
tatlı olarak bisküvili tavuk göğsü ve baklava vardı ama resim yok rehavet ve muhabbet bir arada olunca sadece tabağımla meşgul oldum..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder