Bu tarifimizi ayrıca, Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin son günlerini yaşayan arkadaşım Gelibolu17. ve tabiki Çay Kahve Bahane etkinliği yeni ev sahibesi Marifetane 'ye gönderiyorum ...
Malzemelerimiz:
5 adet taze yufka(tercihen açık yufka, paketlileri pek tercih etmiyorum)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
1 adet yumurta (üzerine sürmek için)
1 kg ıspanak
1 su bardağı çatalla ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 yumurta
tuz, karabiber, pul biberHazırlanışı:
- İlk önce ıspanaklarımızı bol suda yıkıyoruz. Suyunu iyice süzüyoruz.
- Sonra iri iri doğruyoruz. Büyük bir tencerede kapağını kapatıp buharıyla hafif ölene kadar pişiriyoruz.Ispanakları soğutuyoruz.
- Tencerenin dibinde su kalabilir. O suyu süzüyoruz.
- Daha sonra içine beyaz peyniri,kaşar peynirini, çatalla iyice çırpılmış 1 adet yumurtayı, tuzunu ve baharatlarını koyup iyice karıştırıyoruz.
- Diğer tarafta 2 bardak sütle sıvı yağı çatalla iyice karıştırıyoruz.
- Bir adet yufkayı dörde bölüyoruz. Hazırladığımız karışımı böldüğümüz yufkaların üzerine fırça yardımıyla bolca sürüyoruz.
- İçine hazırladığımız karışımdan yaklaşık iki yemek kaşığı, yufkanın oval tarafına boydan boya seriyoruz.Sonra rulo haline getirip yuvarlak şekilde sarıyoruz. Aynı işlemi böldüğümüz yufkalarımız bitene kadar tekrarlıyoruz. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize birbirine değmeden diziyoruz. İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz:)))
- Üzeri için, içine sürdüğümüz kalan karışıma 1 adet yumurta kırıp iyice çırpırıyoruz. Fırça yardımıyla böreklerimizin her tarafına sürüyoruz.Üstüne arzuya göre susam ve çörek otu serpiyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder