Malzemelerimiz:
1 kg kabak( 4 adet)
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça(ben biber kullandım)
2 adet orta boy domates
2 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,pulbiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (üzerine serpmek için)
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
tuz,arzuya göre karabiber
Hazırlanışı:
- İlk önce kabaklarımızı güzelce yıkıyoruz.
- Sonra üzerini geçecek kadar suyla hafif yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Haşladıktan ve soğuduktan sonra yatay olarak ortadan ikiye bölüyoruz.
- Kaşık yardımıyla çekirdekli kısmını çıkarıyoruz.
- Borcam tepsimize diziyoruz.
- Diğer taraftan bir tencereye , yemeklik küçük küçük doğradığımız 2 orta boy soğanı alıyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız biberlerimizide ekliyoruz.
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ ve salçayla hafif kavuruyoruz.
- Küp küp doğradığımız domateslerimizide ekliyoruz.
- Daha sonra kıymayı da koyuyoruz. Son olarak tuzunu ve ezilmiş sarımsağını pul biberini de ekleyerek iyice kavurarak pişiriyoruz.
- Piştikten sonra hazırladığımız harcı kabakların içine eşit miktarda dağıtıyoruz.
- Daha sonra 2 yemek kaşığı tereyağı eritiyoruz. İçine 2 yemek kaşığı unu da koyarak hafif kavuruyoruz.
- Sonra azar azar sütünü de ilave ediyoruz. Topak topak olmaması için tel çırpıcıyla karıştırarak pişiriyoruz
- Son olarak da tuz ve arzuya göre yarım çay kaşığı karabiberimizi de koyup ocaktan alıyoruz.
- Beşamel sosu eşit olarak kabakların üzerine dağıtıyoruz.
- En son olarak rendelediğimiz taze kaşarıda üzerine serpiyoruz.
- İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
- 200 derecede ısıttığımız fırınımızda üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder