etli pırasalı nohut yemeği
Bahar çok güzel giderken hava inanılmaz değişti, sulu kara geçiş yaptı dolayısıyla pırasa kapıyı çaldı:) 1 kilo pırasadan 3 çeşit yemek yaptığımı yazmıştım bu sonuncusu nohutlu olanı, pırasalar besin değerini suya verdiği için kendini yemeselerde nohutla beraber suyunu yiyeceklerini düşünerek yapmıştım.. Pırasayı kerevize çok yakıştırmıştım nohuttada fena değildi denemek isterseniz tarifi aşağıda:)
malzemeler
1 büyük kuru soğan
250 gr kuşbaşı et
3 tane ince pırasa
1 su bardağı nohut
3 ym kaşığı zeytinyağ
1 ym kaşığı salça
(1 ym kaşığı püre yapılmış kırmızı biber de kullandım)
1 tane havuç
hazırlanışı
Soğanı yemeklik, havucu küp doğrayın zeytinyağında soteleyin. Kuşbaşı eti ekleyerek beraber kavurun. Salçayı ekleyip kokusunu salana kadar çevirin. Pırasaları temizleyip yuvarlak doğrayın tencereye alın karıştırın. Akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohutu suyuyla beraber tencereye ekleyin tuzunu ayarlayın pırasalar yumuşayana kadar pişirin. (Nohutun suyu az gelirse sebzelerin hizasına kadar su ekleyin)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder