15 Nisan 2012 Pazar

ÇAM BALI


REÇEL SEZONUNU AÇTIM


Alttaki resimde pişmeden önce ve hazır olduktan sonra .

MALZEMELER:
-100 tane 2-3 sm. çamların uçları,şimdi tam sezonu
-2 l.su
-1 kg. toz şeker
-1 tatlı kaş.dolusu limon tuzu

 YAPILIŞI:
-çam çiçekleri su ile hızlı hateşte kaynatın ,yeşillikler dibe çokecek
-tencerenin kapağını kapatın ve ertesi güne kadar öyle kalsın
-suyu süzün,2l. suya 1 kg. toz şeker ,1 dolu tatlı kaş.limon tozu ilave edin,hızlı hateşte 1,5 saat kaynatın
-kuru kavanozlara kaynak iken  doldurun ,kapağı kapatın,ters çevirin kavanozu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder