6 Nisan 2012 Cuma

ARPA ŞEHRİYELİ KAPAMA



MALZEMELER:
-7-8 tane tavuk budu
-1 paket arpa şehriye ( 4-5 kişi için yapacaksanız )
-1 kuru  soğan
-yeşil soğan
-tereyağı,sıvı yağı
-tuz,kara biber

HAZIRLANIŞI :
-etleri haşla 2 l. su ile
-soğanı 1-2 çorba kaş.sıvı yağı ile kavur
-28 sm.çapında tepsiye de ( bu tepsim kızlarımdan daha yaşlı,ama onu da seviyorum ) tereyağı ve sıvı yağı ile birlikte arpa şehriyeyi pembeleşene kadar kavur,tuzla ,kızarmış kuru soğan ile karıştır ,üstüne 2 parmak kadar geçecek kadar et suyunu ilave et 180'ısıtılmış fırında suyunu çektir,fırından çıkart,üstüne kara biber ve ince kesilmiş yeşil soğan sepele ,üstüne 3 parmak geçecek kadar sıcak et suyundan ilave et ,fırına ver,etler kızarana kadar pişir,o arada şehriye suyu çeker
-piştikten sonra üstünü kapat 5-10 dak.demlensin.
-bu reçeteyi FERAY'da gördüm,ilginç geldi,tabi ki resimlerden belliydi lezzeti http://ferkay.blogspot.com/search?updated-max=2012-02-25T13:49:00%2B02:00&max-results=7&start=7&by-date=false - teşekür ederim arkadaşım .
-biraz deyiştirmesen olmazdı,bir daha ki sefere aynısını yapacağım,çooook lezzetli oldu .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder