2 Mart 2012 Cuma

KAŞARLI SİMİT POĞAÇA



Özellikle böyle soğuk,karlı kış günlerinde sıcacık bir fincan çay ve yanında da fırından yeni çıkmış poğaça ne güzel gider değil mi?

Evet ben yaptım gerçekten çok güzel oldu.

Benim yaptığım ölçülerle 9-10 cm.büyüklüğünde 27 adet poğaça çıktı.Mayalamak için kabartma

tozu gibi paketlerde satılan toz maya kullandım.Gelelim tarifimize:


MALZEMELER:


1 su bardağı sıvıyağ

4 tepeleme yemek kaşığı oda ısısında yumuşamış margarin

1 su bardağı süt

1 yumurta

1 tepeleme tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 paket kuru maya

6 su bardağı un

içi için 150 gr.kadar rendelenmiş taze kaşar

üzeri için:

2 yumurta sarısı

1 su bardağı susam


YAPILIŞI:


Sütü bir cezveye koyun şekeri içine atıp karıştırıp eritin elinizin dayanağı sıcaklığa gelince altını kapatın.Bunu derin bir kaba alın.İçine yağları katın ,yumurtayı ekleyin ,un,tuz ve mayayı katıp yoğurun.Elinize yapışmayacak bir hamur olunca üzerine ıslak havlu kapatıp 2 saat bekletin.

Hamurunuz kabarıp iki katına çıkınca limon kadar parçalar koparıp elinizde çay tabağından biraz daha büyük açın.İçine taze kaşar koyup kapatın.İç malzemesi olarak peynir maydanoz karışımı ,sucuk ...gibi değişik malzemelerde kullanabilirsiniz.Şeklini de değişik yapabilirsiniz.

Kapattığınız poğaçaların bir yüzünü önce yumurta sarısına sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş ya da margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine benim gibi verev çizikler atabilirsiniz.Burada da yarım saat bekletip 200 derecedeki fırında kızarana kadar pişirin.

Afiyetolsun.

Herkese hayırlı cumalar ,mutlu haftasonları dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder