malzemeler
- 3 su bardak keskeklik bugday
- 2 tane kuru sogan
- 2 yemek kasik domates salcasi
- yarim yemek kasik aci biber salcasi
- 1 su bardak nohut
- 1 cay kasik kuru nane
- 1 cay kasik kara biber
- 2 cay kasik tuz
- 6-7 dilimlenmis hindi boynu
- 3 yemek kasik tere yag
hazirlanisi
- Hizli bisiren tencereyi kulanin düdüklü tencere pisirdim daha kolay .
- Ben nohut , ve keskeyi sicak su ile islatdim yaklasik 1 saat kadar
- Üzerini 4 parmak kadar su ile kapatip tencerenin kapagini kapatin ve kaynamaya birakin .
- Nohut ve bugday hafif yumusayinca tenceredeki suda zaten azalmis olacaktir.
- Tere yagda soyulup küp dilimlenmis sogani kavurun.
- Salcasini ve baharatlarini katip 2-3 dakika kavurup tencereye ilave edin.
- Hindi boyninu tencereye teker teker üzerine birakip tekrar orta hateste pisirin .Nohut lokum gibi oluncaya kadar .
- Hindi boynu cok kolay pisen bir et cok da lezletli afiyetler olsun .
- Bu yemekgimi arkadasimizin etkinligine gönderiyorum kolay gelsin kendilerine sevgiler . Usagin nefis bir yemegidir genelde tüm dügünlerde bu yemegi pisirirler keskeksiz hic dügün görmedim Usak`a bir gün yolunuz düserse mutlaka afiyetle yiyin bu nefis yemegi
- Yöresel Lezzetler Etkinligi ne gönderiyorum http://safiyeile.blogspot.de/ bu arkadasimizin blogunda bir cok nefis cok güzel degisik tarifleri yöresel lezletleri bula bilirsiniz .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder