22 Mart 2012 Perşembe

HUMUS

Malzemeler
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı tahin
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 limonun suyu(arzuya göre 1 limonda kullanabilirsiniz)
4,5 diş sarımsak
Tuz
 
Üzeri için
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Zeytinyağı
Hazırlanışı
Haşlanmış nohut kabukları soyulur rondada püre yapılır. Bir kapta tahin, zeytinyağı, limon suyu,ezilmiş sarımsak tuz karıştırılır ve nohuda eklenir, karışım pürüzsüz bir hale gelene kadar ezilerek karıştırılır.
İyice ezilince servis tabağına alınır ve servis yapılır
Üzerine yağda yakılmış biber gezdirilir servis yapılır.
AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder