29 Mart 2012 Perşembe

etli bamya yemeği


Ağır ateşte taze bamya yemeği 45 dakika sürede pişer. Kurutulmuş bamya yemeği ise, yine ağır ateşte 60 dakika sürede pişer. Bamya yemeği pişirirken yemeğinizin etli veya etsiz olması bamya pişme sürelerine etki etmez. Yemeğinizde kuzu eti kullanmak isterseniz doğrudan kullanabilirsiniz. Dana eti kullanmak isterseniz, etin sert veya yumuşaklığını göz önüne alarak kullanmalısınız. Yumuşak dana eti aynen kuzu eti gibi doğrudan yemekte kullanılır. Sert olan etler ise, önceden pişirilildikten sonra kullanılmalıdır. Birde bamya yemeği pişirilirken bamyanın salyalanmasını önlemek ve yemeği tatlandırmak için nar ekşisi kullanılır. Kimi durumlarda nar ekşisi yerine limon suyu kullanılabilir. Sultan, etli bamya yemeğini bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
50 gr. kuru çiçek bamya
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
dört kaşık zeytinyağı
bir soğan
bir kaşık salça
bir tatlı kaşığı nar ekşisi
karabiber, tuz
su

Yapılması
bir kaşık sirkeli su içinde bamyayı haşlayın, ardından iplerinden ayırın
yağ içinde eti, suyunu çekinciye kadar kavurun
üzerine soğanı katın kavurun, salçayı katın kavurun
ardından 4 bardak sıcak su, bamya, nar ekşisi,
karabiber ve tuzu ilave edin, tencereyi bir kez fokurdatın
kapağını kapayın ve ağır ateşte 1 saat süre ile pişirin
ve ardından gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder