Tarif: "Beyaz fırından Yeni Çıkmış KURABİYELER" kitabımdan alınmıştır.
MALZEMELER
Tarçınlı Hamur için;
375 gr(3+1/4 cup) un
1/2 tsp tarçın
1/8 tsp tuz
180 gr oda ısısında tereyağı
140 gr(1 cup) esmer şeker
2 adet yumura
1/2 tsp vanilya extrat
İç Malzemesi İçin;
İç Malzemesi İçin;
200 gr(2 cup) kuru incir
110 gr(1/2 cup şeker)
1+1/2 cup su
1/4 tsp tarçın
Un, kabartma tozu ve tarçını karıştırıp birlikte eleyelim.
Tereyağı ve esmer şekeri karıştırma kabına alıp yoğurarak karıştıralım. yumurtaları birer birer ekleyelim. Vanilya ve ardından unu üç parça halimde ekleyip yoğuralım. hamuru streç film ile sarıp buzdolabında 30-45 dakika dinlendirelim.
İç malzemelerini bir sos tenceresine alalım. Kısık ateşte 25-30 dakika pişirelim. Soğuduktan sonra blenderden geçirelim.
Fırını 165 dereceye ayarlayalım.
Hamuru buzdolabından çıkartıp unlanmış tezgahda 2 cm kalınlığında açalım. harcı hamurun uzunluğunda şerit şeklinde yayalım. Hamuru iç malzemenin üzerine rulo şeklinde saralım. 2 cmkalınlığında verev dilimler keselim.
Hamurları yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.
Fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip soğuttuktan sonra servis edelim.
Tarifimi sevgili Gelibolu 17 nin düzenlediği porselen demlik etkinliğine gönderiyorum. Umarım beğenilir.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder