27 Mart 2012 Salı

ŞEKERPARE

Bugünkü tarifim harika bir şekerpare ağızda dağılan kıyır kıyır bir lezzet mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum tarif yeturlalezzetkareleri den aldım ve aynen aktarıyorum
Önemli olan püf noktasına uymanız 3 püf noktasına uyarsanız sizlerde evinizde harika bir şekerpare yapabilirsiniz
Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı (mutlaka tereyağ 1.püf nokta)
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
 4 çorba kaşığı tepeleme dolu pudra şekeri
 2 adet yumurta (birinin sarısını üzeri için ayırın)
 1 çay kaşığı karbonat (kabartma tozu kullanmayın
karbonatla tatlımız güzel bir renk alıp kızarmasını sağlıyor)

 2 veya2,5 su bardağı elenmiş un
Bir çimdik tuz
 Şerbeti için

 4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
 1/4 limon suyu
Kaynatıp hafif kıvamda bir şerbet hazırlayın ılıtın
Hazırlanışı
 Derin bir kabın içine tereyağ,sıvıyağ,yumurta ve pudra şekerini alın mikserle beyazlaşana
kadar çırpın (2.püf nokta)
 Ardından tuz,karbonat ve azar azar elenmiş un ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartın oval şekil verin yağlanmış fırın tepsisine dizin.
 Bütün hamuru bu şekilde bitirin şekerparelerin üzerine ayrılan yumurta sarısını sürün ve çatal ile üzerini çizin önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında nar gibi kızarana kadar pişin.(3. püf nokta mutlaka tatlılar kızarmalı beyaz kalırsa şerbeti verdiğinizde hamurumsu bir tat olur)
Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti kepçe ile tatlının üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
Arada 1-2 defa ters düz çevirinki şerbeti iyice çeksin 

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder