Malzemeler
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz,su
İç harç için
50 gr sucuk
125 gr beyaz peynir
125 gr kaşar peynir
2 yumurta
Hazırlanışı
Un hamur yoğurma kabına alınır ortası açılır.
Yoğurt,yumurta,kabartma tozu ve tuz eklenir karıştırılır.
Kenarlardan azar azar un alınır karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.(hamura yoğurt yeterli gelmezse su ekleyin)
Hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
İç malzeme için peynirler rendelenir bir kaba alınır.
Doğranmış sucuk ve yumurtalar peynire eklenir karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır açılır iç malzemeden hamurun üzerine konur ve yarım ay şeklinde kapatılır kızgın yağda börekler kızartılır.
3 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Tuz,su
İç harç için
50 gr sucuk
125 gr beyaz peynir
125 gr kaşar peynir
2 yumurta
Hazırlanışı
Un hamur yoğurma kabına alınır ortası açılır.
Yoğurt,yumurta,kabartma tozu ve tuz eklenir karıştırılır.
Kenarlardan azar azar un alınır karıştırılır kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.(hamura yoğurt yeterli gelmezse su ekleyin)
Hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilir.
İç malzeme için peynirler rendelenir bir kaba alınır.
Doğranmış sucuk ve yumurtalar peynire eklenir karıştırılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır açılır iç malzemeden hamurun üzerine konur ve yarım ay şeklinde kapatılır kızgın yağda börekler kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder