20 Mart 2012 Salı

KIYIR KIYIR UN KURABİYESİ...

  Merhaba..
Bizim çocukluğumuzda mahalle arası bakkallar vardı.( gerçi bazı yerlerde hala var ) Şimdi ki gibi süpermarketler yoktu. Bu bakkallarda çok severek  yediğimiz un kurabiyeleri  satılırdı. Elimize geçen ilk fırsatta soluğu bakkalda alır, kurabiyeleri bayıla bayıla yerdik. Aradan yıllar geçti. O kurabiyelerin tadı hala damağımdadır. Defalarca un kurabiyesi tarifi denememe rağmen, tatları güzel de olsa o çocukluğumuzda yediğimiz tada maalesef  ulaşamamıştım, bu tarifi deneyene kadar. Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum.  Birebir aynısı mı derseniz bana göre değil, ama çok yakın bir tat. Sizde deneyip yakın mı değil mi  karar verebilirsiniz. 


Malzemelerimiz:
1 paket margarin ( oda sıcaklığında yumuşamış olacak )
4 yemek  kaşığı pudra şekeri ( tatlı seviyorsanız 1 kaşık arttırabilirsiniz )
4 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kahve fincanı sıvıyağ
aldığı kadar un ( yaklaşık 4,5 -5 bardak )
üzerine serpmek için 1 çay bardağı pudra şekeri...


Hazırlanışı:
Baştan uyarayım yoğurması biraz zahmetli :)
İlk önce margarinle pudra şekerini iyice yoğuruyoruz ( krema kıvamına gelecek )
Sıvı yağı ilave edip iyice yoğuruyoruz.
Sonra nişasta ve unu da koyup şekil alabilecek hala gelene kadar iyice yoğuruyoruz...
İçine sevgimizi katmayı ihmal etmiyoruz :))
Daha sonra farklı şekiller verebiliriz.( resimlerde gördüğünüz gibi )Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
160 derecede yaklaşık 15-20 dakika arası pişiriyoruz. Üzeri beyaz kalacak şekilde.. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eliyoruz... 
Bu şekli vermek isterseniz ,hamurdan bir avuç büyüklüğünde parça alıp iki elimizle rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Sonra çatalın tersiyle boydan boya çiziyoruz. Bıçakla verev şeklinde kesiyoruz. 
Aşağıdaki şeklimiz çok basit.ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz, elimizle hafif bastırıyoruz.
Afiyet olsun. Sevgiler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder