20 Mart 2012 Salı

BOL DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE PİLAVI






DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE PİLAVI


Bu çok lezzetli pilav; kileri,dolapları yaza hazırlamak,bahar temizliği yapmak için dolaptaki kuru gıdaların raf ömrünü kontrol ederken şehriye miktarının çokluğundan hatta aman bozulmasın atılmasın hemen değerlendireyim derken ortaya çıktı,iyi ki çıktı:))ilk kez yaptım ama biz çok beğendik


daha önce yayınladığım **yazdan hazırladığım ve yıllarca bozulmadan saklıyabildiğim kışın yemeklerimize çorbalarımıza,makarna ve pilavlarımıza lezzet ve vitamin katan** DOMATES RENDESİ BURADA**TIK


ben 2 kişilik yaptığım için miktar veremiyeceğim,


tencereye birer kaşık zeytinyağı ve tereyağı koyarak tel şehriyeleri kısa süre kavurdum,domates rendesini ve sıcak suyunu koyarak suyunu çekip pişene kadar kaynattım,tuz atmadım domates rendesinin tuzu yeterli oluyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder