27 Mart 2012 Salı
FINDIKLI KURABİYE
Yine kızımın doğum günü için yaptığım tariflerden biri ile karşınızdayım. Tarif aslında şekerpareye benziyor, bir daha ki sefere içerisine biraz da irmik koymayı düşünüyorum. Ama bu hali de çok güzel oldu, misafirlerimiz çok beğendi. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
* 250 gr margarin
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 2 yumurta sarısı
* 1,5 su bardağı fındık
* 1 paket kabartma tozu
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 tutam tuz
* 3-4 su bardağı un
* 20-25 fındık (üzeri için)
Oda sıcaklığına gelmiş margarini derince bir kaba koyun, pudra şekeri ve yumurtayı ekleyip biraz yoğurun. Çekilmiş 1,5 su bardağı fındığı, 3 su bardağı unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurmaya devam edin. Un yeterli gelmez ise azar azar eklemeye devam edin, yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopartıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fındıkları batırın, batırdığınız fındıkları iyice dibine doğru itin, piştikçe zaten yukarı çıkıyor.
Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kurabiyeler pembeleşinceye kadar 20 dakika kadar pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder