23 Mart 2012 Cuma

orman kebabı

orman kebabı
Bahçıvan kebabını andırsa da aradaki en büyük fark salçasız olması. Türk mutfağında salça olmadan da etli tencere yemeği düşünemem, bende ezber bozduran tarifler kategorisine girmiş bulunuyor orman kebabı. Az sulu ve salçasız nefis bir yemek, tabi göreceli olabilir resim ve içindekiler matığınıza yattı ise sizlerde pişirin. Davet sofralarınıza da çıkarabileceğiniz görselliği ve adı olan bir yemek.. Bloğumda bahçıvan kebabıda yokmuş onu farkettim sırada o var saç kavurma tarifine de linki tıklayarak bakabilirsiniz.

malzemeler
500 gr sotelik doğranmış kuşbaşı et
2 tane patates
1 tane büyük havuç
1 su bardağı bezelye
1 tane büyük kurusoğan
2 diş sarımsak
1 ym kaşığı un
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kekik
karabiber
tuz

hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın zeytinyağında soteleyin etleri ekleyin beraber kavurun 1 çay bardağı su ekleyip ocağın altını kısın suyu tamamen çekene kadar pişirin. 1 yemek kaşığı un ekleyip etleri çevirin. Patatesleri ve havucu küçük kuşbaşı doğrayın sıvıyağda kızartın etlerin üzerine alın bezelyeleride ekleyin. Tuz, karabiber, kekik ekleyip sebzelerin hizasına kadar su koyup bezelyeler yumuşayana kadar pişirin.

orman kebabı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder