Bu tarifi sevgili Oktay Usta programında yapmıştı. İzlerken sizler için deneyebilirim dedim ve tarifini aldım. Bugün denedim, yoğurtlu lezzetleri sevenler için tadı çok güzel oldu. Sizlerde bu güzel lezzeti sevdiklerinizle yapıp paylaşabilirsiniz
Malzemelerimiz:
5 tane haşlanmış orta boy patates
6-7 dal maydanozun yaprakları
tuz,karabiber,pulbiber
İç harcı için:
250 gr kıyma
2 tane orta boy soğan2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için:
1 kase çatalla çırpılmış yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber veya pulbiber
Hazırlanışı:
Haşlamış olduğumuz patatesleri rendeliyoruz. Sonra karıştırma kabımıza alıyoruz.
İçine ince ince kıydığımız maydanozları katıyoruz.
Tuz, karabiber, pul biber ekleyip iyice elimizle karıştırıyoruz.
Patatesli harcımızdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle ortasına bastırarak çanak şekli veriyoruz.(elinize yapışabilir avucunuzu azıcık suyla ıslatın)
Sonra kullanacağımız servis tabağımıza yerleştiriyoruz.
İç harcı için soğanlarımızı ince ince doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz tavamızda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Tuz, karabiber, pul biber koyduktan sonra iyice karıştırıp altını kapatıyoruz.
Kıymalı harcımızdan hazırladığımız çanakların içlerini dolduruyoruz.
İçine sevgimizi katmayı unutmuyoruz.
Üzerine hazırladığımız çatalla çırpılmış sarmısaklı yoğurdu kaşık yardımıyla döküyoruz.
Tereyağı toz kırmızı biberi tavada kavurup yoğurdun üstüne döktükten sonra servis yapıyoruz.
Ayrıca bereketli bir tarif.. Fotoğrafa aldanmayın:))))
NOT:Çanak yapmak istemiyorsanız. Servis tabağınıza hazırladığınız patatesli karışımı güzelce yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı da yayın. Onunda üzerine sarımısaklı yoğurdu güzelce döküp, tereyağında erittiğimiz toz kırmızı biberi veya pul biberi üzerine serpin.
Afiyet olsun. Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder