Bu börek yumuşacık(ertesi gün),poaçadan daha güzel.
MALZEMELER -28sm.tepsi için:
-2 küçük yumurta ,(yarım sarı ayır yağılamak için)
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya ( kuru ile denemedim)
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz
İÇ MALZEME:
-2 çorba kaş.erimiş margarin +2 çorba kaş.sıvı yağı
-peynir,ıspanak serbest
YAĞILAMA İÇİN:
-yarım yumurta sarısı
-1 tatlı kaş.sirke
HAZIRLANIŞI:
-hamuru bırak mayalansın
-3'e böl hamuru
-tepsi büyüklükte aç bezeleri
-yağılı tepsiye al birinci bezeyi,yağıla yağı ile ,peynir,istersen ıspanak sepele
-2 bezeyi koy üstüne,yağıla,peynir,ıspanak sepele
-3 bezeyi koy,yağıla
-ortada bardak kadar yuvarlak yap,hamuru kes benim yaptığım gibi,bıçak ucu ile kaldır her bezeyi,burdur hepsini birer birer aynı yöne ,üstünü yağıla yumurta sarısı ve sirke karışımı,hepsini değil ,yarısını.
-hamuru rahat bırak mayalansın
-kalan yumurtayı sür üstüne ,istersen susam ,çöre otu sepele
-180'ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir
-fırından çıktıktan sonra 5-10 dak.bir bez ile ört
Bu arkadaşın bloğunda daha da güzel yemekler var http://vkusenden.blogspot.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder