30 Mart 2012 Cuma

BURMALI ,BAYATLAMAYAN BÖREK



Bu börek yumuşacık(ertesi gün),poaçadan daha güzel.

MALZEMELER -28sm.tepsi için:
-2 küçük yumurta ,(yarım sarı ayır yağılamak için)
-200 ml. koyu ayran
-3 çorba kaş.süt
-20 gr. yaş maya ( kuru ile denemedim)
-30 gr.küçük kesilmiş margarin
-500 gr.ortalama un,yumuşak hamur olacak 
-2 tatlı kaş.toz şeker
-2 tatlı kaş. tuz

İÇ MALZEME:
-2 çorba kaş.erimiş margarin +2 çorba kaş.sıvı yağı
-peynir,ıspanak serbest

YAĞILAMA İÇİN:
-yarım yumurta sarısı
-1 tatlı kaş.sirke

HAZIRLANIŞI:
-hamuru bırak mayalansın
-3'e böl hamuru
-tepsi büyüklükte aç bezeleri
-yağılı tepsiye al birinci bezeyi,yağıla yağı ile ,peynir,istersen ıspanak sepele
-2 bezeyi koy üstüne,yağıla,peynir,ıspanak sepele
-3 bezeyi koy,yağıla 
-ortada bardak kadar yuvarlak yap,hamuru kes benim yaptığım gibi,bıçak ucu ile kaldır her bezeyi,burdur hepsini birer birer aynı yöne ,üstünü yağıla yumurta sarısı ve sirke karışımı,hepsini değil ,yarısını.
-hamuru rahat bırak mayalansın
-kalan yumurtayı sür üstüne ,istersen susam ,çöre otu sepele 
-180'ısıtılmış fırında kızarana kadar pişir
-fırından çıktıktan sonra 5-10 dak.bir bez ile ört

Bu arkadaşın bloğunda daha da güzel yemekler var  http://vkusenden.blogspot.com/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder