28 Mart 2012 Çarşamba

mandalinali peynir pastasi



malzeme hamuruna
  • 125 gram margarin
  • 50 gram toz seker
  • 300 gram un
  • 1 tane yumurta
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
üzerine

  • 1 paket pasta jeli bitkisel
peynirli kismi icin malzeme

  • 125 gram margarin
  • 5 tane yumurta
  • 250 gram toz seker
  • 750 gram labne peynir -Speisequark
  • 1 paket vanilya puding tozu veya peynir pasta mayasi
  • 1/2 bardak süt
  • 400 gram kadar dose mandalin
hazirlanisi

  • Margarin,un,seker,yumurta ve kabartma tozu ile hamur yugurun.
  • Yaglanmis pasta kelepce sine hamuru bastirarak esit sekilde yerlestirin.
  • Firin ayarini 175 e acin.
  • Peynir malzemesinin önce yumurta beyazini cirpin.
  • Sonra diyer malzemeleride teker keker katip cirpin.
  • Hamurun üzerine peynir kivamini döküp üzerine mandalinalari siralayin.
  • Önceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat kadar pisirin.
  • Üzerine pasta jeli hazirlayip kasikla gezdirin.
  • Pastaniz 2 saat kadar soguduktan sonra servis yapin.
  • Kalibiniz cemberliyce pastaniz daha cok güzel oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder