1 Mart 2012 Perşembe

Akıtma Tarifi

Akıtma ,Krep
Akıtma çocukluğumun hatırladığım en güzel lezzetlerinden...Sıcak sıcak arasına peynir koyup yerdik kuzenlerimle yarış yapardık .Hamurunda ve pişirirken yağ kullanıldığı için krebe göre daha ince,elastik formlu ve bence daha lezzetli....Belki hafta sonu çocuklarınıza yapabilirsiniz diye cumadan hatırlatmak istedim :)

AKITMA TARİFİ
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 çay kaşığı instant maya
birçimdik şeker
1 çimdik tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ

Pişirmek için;
3 yemek kaşığı sıvıyağ veya
1 çorba kaşığı tereyağ






Hamur için bütün malzemeleri iyice çırpın.Tavaya 1 çorba kaşığı yağ koyup iyice ısıtın.Sulu hamurdan 1 büyük kepçe alıp tavanın ortasına bırakın,o zaten kendiliğinden yayılacaktır.Arka tarafı iyice kızarınca ön yüzünü çevirip pişirin ve ortasona peynir veya nutella koyup tavada maşa ile rulo yapıp akıtmaları servis tabağına alın.(sade yapacaksanız direk rulo yapın)Bütün hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın.

Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder