malzemeler
- 500 gr.Tel kadayıf
- 6 yemek kaşık şeker
- 1 su bardak badem
- 2 yemek kaşık tereyağ
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 litre süt
- 1 su bardak portakal suyu
- 1 paket hazir vanilyali muhallebi pakedi ((Dr. Oetker Vanilya Pudding ))
- 3 yemek kaşık dolusu nişasta
- 1,5 çay bardak şeker
- 1 paket vanilya aromasi
- Kadayiflari iyice elimizle kücültüyoruz.
- Tereyagi,sekeri,cevizi ve kadayiflari bir tavanin icinde iyice kavuruyoruz.
- Mulalebiyisürekli karistirak yavas ,yavas kaynayip koyulan degince pisiriyoruz..
- Kadayiflari borcamin icersine yarisini döküyoruz bir spatula ile esitleyin hertarafinda yayalim.
- Arasina muhallebiyi döküp,üzerine tekrar kalan kadayifi döküyoruz.
- Tatlimiz soguyunca servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder