2 Mart 2012 Cuma

MANDALİNALI CHEESECAKE

Mandalinalı Cheesecake


Mevcut cheesecake tarifimde sos denemeleri ile farklılıklar yapmaya çalışıyorum zaman zaman. Bu da onlardan biri. Kış mevsiminin ferahlatan meyvesi mandalina ve peynir bence iyi bir uyum yakaladılar.

Cheesecake tarifi aynı..
Sadece içine 1 mandalinanın suyunu da kattım.

Sosu için;
3 mandalinanın suyunu, 1 çay bardağı toz şeker ile kaynatıyoruz. Şeker iyice eriyince 1 tatlı kaşığı buğday nişastasını bir miktar su ile açarak kaynayan sosa ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşınca ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuduktan sonra cheesecakin üzerine yayıp, mandalina dizerek süslüyoruz. Kenarlara da çırpılmış kremşanti ile dekor yapabilirsiniz.

Afiyetle & sağlıkla,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder