malzemeler
- 3 tane yumurta beyazi (sarilarini üzerine ayirin )
- 1,5 su bardak ilik süt
- 1 tane yasd maya
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 yemek kasik toz seker
- tuz
- aldigi kadar un
- rendelenmis kasar
hazirlanisi
- Yumurtanin beyazini ayirin sarisindan .
- Sarisini üzerine sürmek icin birakin.Yag süt ve yumurta beyazini iyi bir karistirin mayayi eritin bu karisimin icersinde.
- Tuz ve sekeri ekleyi Ununuzu yavas ekleyerek hamurunuzu yumusak kati olmasin yugurun..
- Hamurunuzu üzerini kapatip mayalanmaya birakin yaklasik yarim saat.
- Hamuru üc parcaya bölün ve beze yapin .
- Tezgahin üzerine yag damlatip merdaneyle acin hamurunuzu cok ince olmasin.
- Rendelenmis kasarda hertarafina esit sekilde sepileyin .
- Hamurunuzu bir ucundan diyer uc kisma dogru rulo yapin .
- Bicaklaya bir er parmak kalinliginda kesin ve tepsiye siralayin.
- Üzeine yumurta sarisini karistirip fircayla sürün .
- Firini önceden acin isinsin tepsiyi firina sürün 175 derecede pisirin pogacanizi .
- Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder