17 Mart 2012 Cumartesi

GALETA UNLU TATLI



Selamlar arkadaşlar galeta unlu tatlımı defalarca yapmama rağmen yayınlamak bu güne kısmet oldu..Bu tatlıyı ablamda yemiştim kremasız olarak...Bende nette bir araştırma yaptım daha sonra derleme yaparak kendi ölçülerimle yine kendi krema tarifimle dikdörtgen borcamda hem kendi günümde hem arkadaşımın gününe ve akrabalar gününde görümcemin kızına yaptım...
Kısacası pek sevilen ve talep gören bir tatlıdır kendisi:)))))
MALZEMELER......
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker(yarım bardakta olur)
1 su bardağı +2 yemek kaşığı tepeleme galeta unu(ben bayat ekmekleri küçük parçalara bölüp kurutuyorum rondodan geçirip un haline getiriyorum yani ev usulü galeta unumu kullandım)
1 su bardağa yakın dövülmüş ceviz içi
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 paket +bir çimdik kabartma tozu
ŞERBETİ İÇİN:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
KREMASI İÇİN:
1 litre süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı toz krem şanti
İlk önce şerbet için su ve şekeri tencere koyup koyu olmayan şurup hazırladım......Koyu olmaması için şerbet kaynamaya başladıktan 7-8 dk sonra ocağı kapattım soğumaya bıraktım.....
Tatlımızın hamuru için yumurta ve şekeri köpürene dek iyice çırptım,yağı ilave edip çok az çırptım kalan malzemeleride ilave edip hamuru hazırladım yağladığım dikdörtgen borcama döktüm ısıtılmış fırında pişirdim......
Tatlıyı fırından aldıktan 5-10 dk sonra şurubu kaşık kaşık tatlının üzerine gezdirdim...
Krema için Un,nişasta ve şekeri kuru olarak tencerede karıştırdım sütü ilave edip sürekli karıştırarak pişirdim....
10-15 dakika sonra toz şantiyi muhallebinin içine koydum mikserle güzelce çırptım......Kremayı bekletirken sık sık karıştırdımki kabuk tutmasın akıcı kıvamda olsun...Kremayı tatlının üzerine yaydım dolapta 4-5 saat dinlendirdim..
Afiyet olsun...
Hepimize mutlu,huzurlu hafta sonu dilerim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder