Haftasonu yapmıştım bu limonlu cheesecake'i. Yayınlamaya vakit bulamadan tarifin sahibinden, Pelin'ciğimden, bir mesaj aldım. Bloglara erişim sıkıntısı yüzünden Çin'e gittiğinden beri kendisinden ne haber alabilmiş ne de yeni tariflerini okuyabilmiştim. Pelin'ciğim umarım en kısa zamanda aramıza dönersin, seni çok özledim..Malzemeler:
500 gr. krem peyniri
1 kutu krema (200 gr)
1 kutu labne (ufak boy)
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı un
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limonun suyu
Taban için:
100 gr. tereyağı
1 paket yulaflı bisküvi
1. Kelepçeli kalıbımın alt kısmını yağlı kağıtla, dışını da aliminyum folyo ile kapladım.2. Fırını 175' de çalıştırıp en alt rafına içini su ile doldurduğum borcamı koydum. (Pelin cheesecake'in üzerinin çatlamaması için bunun önemli olduğunu vurguluyor.)
3. Tereyağını eritip, rondodan geçirdiğim bisküviler ile karıştırdım ve kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yaydım.
4. Peynir, krema, şeker ve vanilyayı mikserle iyice çırptım.
5. Unu ekleyip çırpmaya devam ettim.
6. Yumurtaları da ekleyip bir süre daha çırptım.
7. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu da ekleyip tabanın üzerine döktüm.
8. Mini fırında 35 dk. pişirdim ve fırını kapattıktan sonra cheesecake'i 2 saat fırında tuttum.
9. Fırından aldığım cheesecake oda sıcaklığına gelince, kalıptan çıkarmadan buzdolabında bir gün dinlendirdim.
Not: Cheesecake'i keserken bir dahaki sefere 5 dk. daha fazla pişirip, son 10 dk. üzerini alimünyum folyo ile kaplamaya karar verdim.
Orjinal tarif için buraya tıklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder